Lör 17/9-05


BideSvartvide ser idag oss för första gången i sitt liv ! Ser och ser...vi ser iallafall hans ögon. De andra ligger något efter men inte mycket.
De har börjat busa lite med varandra ! Det går lite taffligt men det går. De biter och sparkar litegrann, även mamma får sig en omgång...De försöker stå och gå på alla fyra istället för att krypa runt i boet.
Mig har de också smakat på, men på ett ännu mera snällt, nyfiket sätt.
Iställer för att jag ska ligga på golvet framför lådan lyfte jag igår upp hela härligheten i sängen en stund! Lilla BisseVidekisse valde då att sova hos mig istället för hos de andra. Han kröp upp på min arm och kurade ihop sig i värmen mot min kropp...då smälter man !

Livet i boet är underbart att beskåda !!! När de bökar och stökar och slåss om tissarna fast de räcker till så väl. När de sover och vrider sig om i sömnen så magen hamnar i vädret.Eller somnat med tungan utanför och snuttar i luften! När de kryper runt på Flora och undersöker varje millimeter av sin mamma. Jisses så rart ! Flora ligger där och spinner och låter dem hållas. Då vill jag bara krympa lite och krypa in till dem, sova i Floras varma mjuka päls och känna hennes ljuvliga doft ! Tänk att ha en sådan underbar mamma...

Sön 18/9 -05

Vi har fått en ful ovana...att ta en siesta med Flora och bebisar i sängen på eftermiddagen. Men ack vilken himmelsk ovana ! Flora stormtrivs med att få sällskap och barnvakt. När Flora fått sin beskärda del av människokärlek och bebisarna är nöjda, då smiter hon iväg och kollar resten av huset. Sätter de andra katterna på plats...
Det är en makalös känsla att lära känna de små och att bli accepterad av dem. De söker sig även till oss för värme och trygghet.
Efter vår middagsslummer idag, vaknade jag med fyra kattungar tätt uppkrupna på rad längs min sida. Åååå kärlek!!
Jag fick tillbaka den här känslan som jag hade när Alexander var liten och sov hos mig, man sover inte djupt och man vet exakt hur mycket man kan röra sig när sängen är full av små känsliga varelser, utan att skada dem.

Mån 19/9-05

Med öppna ögon bär det av mot fotografering...nåja lite öppna iallafall.
Först ut är BisseVidekisse som verkligen poserar för matte idag. Jag hade kunnat fota honom hela eftermiddagen. Efter var och en tar vi en liten kelpaus så det hela tar sin lilla tid.
Mimas kommer och hälsar på Bisse, han är inte lika äcklig längre. En liten slick på huvudet kan han vara värd. Kan man smaka på dem? Äta....myror??? Sen får hon faktiskt gå igen...hon får se på, på lite avstånd.
Nästa till drabbning är BlåBaldersbrå, en kelig liten kille som helst vill ligga med magen i vädret och spinna. Likaså är det med BideSvartvide. De tu gossarna poserar inte lika bra som Bisse utan vill hellre busa och gosa. Man blir alldeles salig när man tar i de små och pussar på magarna och de spinner. Sätter sina små, men så vassa, klor i mina kinder och trampar.
BiljaTigerlilja vill inte alls bli fotad idag, hon vill antingen undersöka kameran eller komma upp i handen. Medans vi håller på med allt annat än att fota henne, faller mörkret på och det blir inte alls några bra foton på Bilja. Vi får fixa det imorgon istället
Såå foton på Bilja kommer under tisdagen, förhoppningsvis.

 

Tittut !

 

 


Söööt som socker !

 

 

 
 
 

Ska jag sitta här nu ?
Vet inte om jag vill det.
 
Ah detta va mycket bättre
 
 
Svart som natten...
svår att fota som katten...
 
Raring
 
Liljeknoppen