Tillbakablick...
En Liten Historia

Jag heter Ann-Louise Rylander och jag bor tillsammans med min son Alexander, som är född 1997,och våra katter såklart. För tillfället sex stycken som bor hos oss.Jag har under min uppväxt provat på att ha allehanda djur men alltid fallit tillbaka till katterna. Vår första katt vi hade(som jag minns), när jag var liten, var en förvildad kisse som aldrig blev rumsren ! Historien förtäljer inte vad som hände med honom...Jag vet inte ens hans namn.

Nästa gång det var dags för katt frågade min pappa mig om jag ville ha en katt? Lite dum fråga kanske att ställa till ett barn, speciellt då han inte kollat med mamma om det var okej först ! Svaret från mig var ju givet och nästa halvvilda misse kom hem till oss.Hon var en sådan misse som blivit född ute av en "tam" hona, dock inte så tam att hon födde ungarna inne. Missan som hon fick heta, hade blivit matad av människor men aldrig varit inne. Självklart blev det något av en besvikelse då Missan spottade och fräste så snart någon kom i närheten. Behöver jag nämna att min mamma blev ganska sur ! Missan övervann sin rädsla och blev en riktig knäkatt och dessutom rumsren!

Åren gick och jag var utan katt ett tag men sedan skaffade jag mig en när jag flyttat hemifrån. Denna gång skulle den vara långhårig ! Rasren hade väl alltid varit en dröm men nu var det akut då jag hade svår kattabstinens! Då ekonomin inte tillät mycket tog vi till Gula Tidningen, men det var inte lätt att hitta en långhårig billig kattunge några veckor innan jul. Till slut fann vi henne! Hon var underbar.Dock ingen liten kattunge utan snarare kanske ett halvår, men hon var min och hon va långhårig!
Jag har inte älskat något annat djur så som jag älskade henne, min lilla " Fisen".Älskar, kanske mer är rätt ord för kärleken går ju inte över...sorgligt nog så blev hon sjuk och på veterinärens inrådan avlivade vi henne. Ångrar mig ännu idag att vi inte försökte...

Uppfödningen

Den här gången skulle det ske ! Äntligen skulle jag få skaffa mig en raskatt ! Jag hade dessutom turen att få tag på en underbar uppfödare som givit mig all support jag behövt.Jag köpte min skogishona hösten-02 och som för alla andra, blev det en långväntan innan hon kom hem. Med den erfarenhet som jag hade i bagaget från mina huskatter, så är hälsan en naturlig del av min uppfödning men även temperamentet. Alla katter är ju i första hand sällskapskatter! Sedan står naturligtvis storlek, typ och pälskvalitet högt i prioritet ! För att inte tala om looken ...Sedan blev vi också med Maine-coon för min sambo ville ha "en sån där stor katt". Nu är han ju uteslutande mattes katt ! Eller i alla fall en katt som bara tycker om kvinnor.


Hemma hos oss bor katterna tillsammans med oss i ett normalstort hus och har tillgång till alla rum När vi har kull blir det så att jag nästan ägnar all min tid åt dessa ljuvliga små varelser. Hantering är ju väldigt, väldigt viktig ! De katter som växer upp hos blir vana med alla vardagliga ljud, barn och andra människor som inte tillhör familjen.

Det senaste året har jag varit väldigt aktiv inom kattvärlden med allehanda aktiviteter och utställningar. Är aktiv inom klubbens styrelse och vi försöker hitta på så mycket lärorika kurser som bara möjligt.


Mitt stamnamn *S Florinellas har jag valt efter Floras namn, min allra första raskatt !
Sedan hjälper det ju till att jag älskar blommor också...

Ann-Louise Rylander
Uppsalavägen 34
740 47 Harbo
florinellas@gmail.com

Tele:
Mobil: 070 571 87 87


Jag har tillstånd av Bygg-Och Miljöförvaltningen i Sala-Heby kommunt, enligt §16 i djurskyddslagen att föda upp och sälja katter.

 
Jag har genomgått uppfödarutbildning, grundkurs 1och 2
 i Pawpeds Academy.
Se länken nedan för att se vilka uppfödare som gått kurserna