Ragnbågsbron

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.

När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron.

Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.

Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar.

Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.

Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas...

-Okänd-

 

Min första katt Missan.
Här med grannens katt. De var bästa kompisar!
I mitt knä... Missan var en mycket skygg katt som bara var trygg inom familjen. Hon var väldigt snäll och gosig...saknar dig så mycket min vän.

 

Vår lilla Fisen och Alexander .
Fisen fick sitt öga bortopererat pga en skada.

Fisen föddes hösten-92 och fick somna in efter 7år på inrådan av veterinär....
En katt som Fisen får jag aldrig igen, hon var väldigt speciell, tokrolig och pratsam. Kelig till den milda grad så att man nästan fick kontakteksem.
Helt kär & galen i sin matte och det var besvarat!
Ett tomrum i mitt hjärta som inget kan fylla lämnade du, min lilla skatt.
Ivan kom till oss när han var c 1,5 år, då den förre ägaren ledsnat på honom och hade beställt tid för avlivning.
Ivan föddes juli -92
Han var en orolig själ men en mycket pålitlig vän. Efter en period av epilepsi och hjärtsvikt fick han magsäcksförträngning.Då magsäcken gått in i nekros gick det ej att operera.Svårt sjuk och vid 10års ålder fick han somna in 1/8-02

 

23/7-02 - 9/5-03

Balto vår stackars lilla kille, eller Brutal De lux Fire Ghost som han egentligen hette. Som vi köpte av ren impuls för vi ville rädda honom från misären hundarna levde i hos uppfödaren. Instängda i tvättstugan och ibland fastkedjade i elementet, ibland även med munkorg. Vi förstod såklart inte vilken skada han redan åsamkat valparna. Efter många råd och mycket hjälp från erfarna uppfödare och specialister fick vi dock ge upp. Han flyttade till en vän till mig, utan småbarn och med mycket tid men han var för trasig i själen.
Han var så rädd för okända människor att han kissade ner sig när vi fick besök....han blev livrädd för hastiga rörelser och kröp ihop i ett hörn och darrade.
När en så skygg hund kommer in i puberteten och börjar visa aggresivitet känns det minst sagt olustigt. Efter några insidenter tog vi gemensamt det tunga beslutet.
Balto fick somna in på Ultuna knappt 10 månader gammal.
Stackars, stackars liten. Hoppas du mår bättre där du är nu ....

 

16/5-03 - 19/11-08
CH S*Happy Tails Rum Tum Tugger, MCO ns
Mer info

Tugger, lilla vän. Vi har kämpat sida vid sida i många år nu och jag har hela tiden försökt att samla mod till att ta det slutgiltiga beslutet. Liten och skygg var du när du kom till oss, blott 2,5 kg MCO-hane på 8 månader, den dubbla vikten hade varit lite mer normalt.! Det vore en överdrift att säga att du blommat upp under åren men med det utgångsläget du hade så har du nog blommat lite på ditt eget speciella sätt.
Med HD grad 3 så var oddsen dåliga från starten. Skygg och rädd med ett vansinnigt dåligt kattspråk har vi kämpat tappert. Tyvärr blev du inte kastrat i huvudet efter kastreringen så många är de gånger du jagat tjejerna härhemma och ställt till med förtret och livmoderinflammationer....
Den senaste tiden har pälsvården rent ut sagt varit ett helvete, speciellt på de bakre partierna av kroppen. Mer och mer ont verkade du få, du låg ofta och spann i mattes knä men attans om man rörde vid din bakdel, då sa du ifrån!
Vi tackar dig för den lite udda märkliga tid vi fick tillsammans och hoppas att du lever ett underbart liv i katthimlen med nya friska höfter.

Älskar dig min lilla gubbe! Kramar från matte